vineri, 9 ianuarie 2009

Aranjarea mobilierului de bucatarie in spatiul disponibil

Spatiul de care dispuneti pentru amenajarea bucatariei necesita o abordare cu totul si cu totul speciala... "o casa este ca un om: se judeca si se apreciaza la prima vedere dupa haina pe care o poarta".
Daca aveti rezervat pentru bucatarie un spatiu generos ati putea opta pentru aranjarea mobilierului in forma de insula. Asigurati-va in avans ca exista suficient spatiu pentru zonle de lucru si pentru culoarele de trecere dintre acestea. Daca doriti asamblarea pe insula a plitei, a cuptorului sau a chiuvetei este necesar inainte sa se verifice posibilitatea racordarii in acel loc a conductelor pentru apa, gaze, disponibilitatea si accesibilitatea la retelele electrice si pregatirea spatiului de evacuare pentru hota.Daca dispuneti de o bucatarie/living cu un spatiu deschis ati mai putea opta pentru varianta peninsulei - aceasta poate delimita foarte bine, de exemplu printr-un minibar, zona destinata meselor de cea de lucru.
Pentru gurmanzi sau cei pasionati de gatit se recomada aranajarea mobilierului in
forma de U pentru o mai mare libertate in miscare si eficienta maxima.Daca spatiul nu este tocmai incapator si doriti o optimizare cat mai buna a acestuia, se recomanda modelul liniar sau pe colt.Iar in cazurile cand intregul spatiu de locuit trebuie optimizat la maxim (bucatarii sau spatii pentru gatit in garsoniere) forma “dressing-ului" este una potrivita: intregul mobilier de bucatarie este dispus intr-un “dulap” finisat pe spate cu usi tip dressing la fata, sau forma sferica este ideala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu