joi, 22 ianuarie 2009

Aparate electrocasnice in bucatarie - partea I

Pentru că amenajarea bucătăriei ideale seamănă cu prepararea unor mâncăruri delicioase, este bine să începeţi cu ingredientele esenţiale: electrocasnicele si mobilierul. Astazi vom vorbi mai detaliat despre cum sa va alegeti echipamentul necesar astfel incat bucataria Dvs sa se transforme intr-o incapere in care sa petreceti timpul cu placere.
Firmele producatoare de aparate electrocasnice merg pe dimensiuni standard in ceea ce tine de varaiantele incastrabile, deci nu sunt mari probleme in gasirea varaiantei ideale pentru fiecare.PLITA -cea care ia locul aragazului si foarte "la moda" in zilele noastre - se gaseste sub diferite variante in functie de “combustibilul” folosit si de materialele utilizate in fabricarea ei:
- plita gaz - dimensiuni standard 30 , 60 , 70 , 75 , 90 (cm); materiale folosite: inox, sticla, metal vopsit; 2, 3, 4, 5, 6 ochiuri sub diferite forme si proprietati (dubla coroana, zona pentru peste, aprindere la o mana, valva de siguranta, etc.)
- plita electrica - materiale: fonta, vetroceramica, vetro inductie; dimensiuni standard 30, 60, 70, 75, 90 (cm)CUPTORUL - adesea vine ca o completare la plita, aici avem:
- cuptor cu gaze - cel clasic
avantaje: 1. teoretic consum mai mic, deci mai economic, 2. nedemonstrat, dar sunt destui utilizatori care afirma ca mancarea este mai buna gatita la un cuptor cu gaze;
dezavantaje: 1. variante putine ca design, materiale si preturi, 2. control deficitar al temperaturii si numar limitat de programe;
- cuptor electric
avantaje: 1. numar mare de modele, dimensiuni si materiale pentru finisaje, 2. gama mare de variante si preturi, 3. control bun al temperaturii, 4. numar mare de programe, 4. optiuni de autocuratoare (catalitica sau pirolitica);
dezavantaje: 1. consum “teoretic” ridicat, 2. dificil in utilizare (trebuie citite instructiunile de folosire cu atentie).
- cuptor cu microunde
avantaje: 1. dimensiuni variabile, 2. usor de utilizat, 3. programe speciale, 4. consum redus
dezavantaje: 1. nu gateste sarmale :), 2. nedemonstrat dar catalogat ca “nesanatos”
Se mai folosesc cuptoare cu aburi sau cele combinate electrice+microunde.HOTA - o piesa considerata optionala dar care castiga tot mai mult teren. Cazurile in care se poate si fara hota sunt: cand exista fereastra in zona plitei/aragazului sau exista suficient spatiu intre tavan si plita, iar camera este suficient de aerisita (atentie ! nu se va monta niciodata un corp de mobilier fara hota deasupra plitei).
- hote incastrate
avantaje: 1. pastreaza designul mobilierului, 2. evacuare exterioara/filtre, 3. pret redus, 4. usor de utilizat;
dezavantaje: 1. probleme la instalare (necesita module speciale de incastrare);
- hote independente in forma de insula sau perete
avantaje: 1. design si forme variate si deosebite, 2. posibilitati de combinatii din materiale diferite: inox, sticla, inox vopsit, 2. evacuare exterioara/filtre, 3. caracteristici speciale (booster, comanda electronica touch, telecomanda, filtre charcoal, autoplay, etc);
dezavantaje: 1. pret ridicat;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu