marți, 4 mai 2010

Mobilier de bucatarie din PAL sau din MDFAcordam atentie deosebita aspectului unui mobilier, esteticului si mai putin ne intereseaza din ce este confectionat acesta, din PAL sau MDF.

Placa aglomerata lemnoasa - PAL este folosita foarte des de catre producatorii de mobilier datorita pretului mai scazut decat in cazul MDF ului si a faptului ca se prelucreaza mai usor decat acesta. Diferenta majora o face densitatea fibrei placii de pal care este mai scazuta ca cea de MDF. In consecinta apar avantajele si dezavantajele enumerate mai jos.

Placa fibrolemnoasa de densitate medie (MDF = Medium Density Fiberboard) este cel mai folosit material in confectionarea mobilierului de baie si bucatarie. Are o densitate intre 530 si 800 Kg/Mcub este un material destul de dur si mai rezistent decat palul la umeditate.
Avantajele mobilierului din MDF sunt: finisaje excelente, o gama variata de culori, densitate mai densa a fibrei ce ofera si o rezistenta mai buna in timp.

Nota: din MDF se realizeaza doar fronturile - usile mobilierului, restul corpului mobilei se executa din PAL melaminat. Doar in cazul dulapurilor de baie se poate folosi in intregime MDF (pentru o mai buna durabilitate in timp recomandarea noastra e ca MDF-ul sa fie vopsit).

Un comentariu: