vineri, 20 iunie 2008

Mobila de bucatarie - Amenajare bucatarie

Amenajare bucatarie - Mobila bucatarie

Dorim sa renovam bucataria, ce trebuie sa stim? In primul rand efectiv vizualizati unde anume vor veni corpurile de bucatarie, unde doriti sa fie cuptorul il doriti incorporat sau nu? unde va fi plita/aragazul, hota, chiuveta, cuptorul cu microunde, frigiderul, masina de spalat (in caz ca doriti sa o instalati in bucatarie - se prefera mai multa aceasta varianta pentru a proteja masina de spalat de rugina ce se creiaza din cauza aburilor si umezelei din baie).

Gaura pentru hota ~ Dupa ce am stabilit aceste lucruri trebuie sa va ganditi pe unde veti scoate furtunul de evacuare al aburilor si fumului de la hota. Trebuie facuta o gaura in perete pentru acest furtun in asa fel incat dupa ce ati instalat corpurile suspendate ale mobilei de bucatarie sau masca hotei sa nu se mai vada deloc acest furtun si gaura de evacuare.

Prize ~ Ganditiva bine de cate prize aveti nevoie desupra blatului de bucatarie. Aceste prize se instaleaza pe fainta dintre corpurile suspendate si corpurile de jos a mobilei de bucatarie. Clientii nostri prefera de obicei sa aibe intre 3-4 prize prinse de perete pe faianta. Alte prize in bucatarie ar mai trebui sa aveti in urmatoarele locuri: in dreptul hotei, al cuptorului (in caz ca aveti cuptor electric sau pentru aprinderea cu quart a plitei), la masina de spalat (in caz ca exista in bucatarie).


Faianta ~ am adoptat modelul occidental... mai practic si mai econom... faianta se pune acum doar intre corpurile de mobila (intre cele de sus si cele de jos). Corpurile de jos trebuie sa aibe inaltimea aproximativa intre 85-90cmautomat faianta se va pune de la acesta inaltime in sus. Aceasta va avea o inaltime de 65-75cm de la corpurile de jos (mobila bucatarie ). De la acesta inaltime nu mai are nici un rost sa puneti faianta pentru ca de aici in colo vor fi celelalte corpuri suspendate ale mobilierului de bucatarie.

Hota ~ aveti grija sa nu o instalati mai sus de 70 de cm (valabil pentru 90% dintre hote) in caz contrar nu va mai functiona la capacitatea ei maxima (nu va avea putere sa traga fumul si aburii).


Chiuveta ~ incercati sa alegeti o chiuveta anticalcar si antistropi (aceasta are un aspect matuit si cu mici asperitati). La chiuvetele anticalcar zgaraieturile si stropii se observa mai putin decat la cele normale (in mobila bucatarie).

Culori faianta, gresie si lavabila ~ in cazul in care spatiul de bucatarie este mai mic sunt recomandate culorile deschise atat la mobilier cat si la faianta si gresie. In bucatariile unde spatiul permite va puteti juca cu diferite culori, contrastele de finisaje la mobilier (ca in poza de mai sus) - arata foarte bine, dar si contrastul dintre mobila si fond sunt interesante (de exemplu mobilierul - o culoare mai inchisa, iar faianta si gresia mai deschise).

Culori mobila bucatarie ~ blatul se alege apropiat de gresie (dar nu este o regula) culorile corpurilor mobilierului de bucatarie se aleg de catre client.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu